Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roergebakkenzomergroenten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 dunne prei
150 gr peultjes
1 kleine courgette
1/2 gele paprika
2 eetlepels zonnebloemolie
1 teentje knoflook
1 blikje hele mini-maïskolfjes
200 gr gare rijst
1 eetlepel Thaise vissaus
1 volle eetlepel geraspte kokos
1 eetlepel geknipte koriander of peterselie

Bereiden

Snijd de prei in ringetjes, haal de peultjes af en snijd de grootste een
keer door.
Snijd de courgette en het vruchtvlees van de paprika in blokjes.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook uit de pers
hierin goudgeel.
Bak dan omscheppend de prei en de peultjes hierin 3 minuten, voeg de
courgette- en paprikablokjes toe en bak ze 2 minuten mee.
Laat de maïskolfjes uitlekken en warm ze samen met de rijst mee.
Voeg de vissaus toe en schep alles voorzichtig met elkaar om.
Bestrooi het gerecht met de geraspte kokos en de kruiden.

Lekker met gamba‘s.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Mediterranebleekselderij
Kipfilet met ananas
Roergebakken zalmI
Spitskoolcurry met aardappelen rookworst
Roergebakken varkensvleesmet shii-take en peultjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes