Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roergebakken soepgroenten metrundvlees

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr bieflapjes
zout, peper
1 mespunt gemberpoeder
2 eetlepels ketjap manis
1 teentje knoflook
1 eetlepel citroensap
400 gr soepgroenten
3 eetlepels zonnebloemolie
2 druppels sesamolie
1 eetlepel maïzena
1 eetlepel medium dry sherry
2 eetlepels sesamzaad
1 takje verse koriander

Bereiden

Snijd het vlees in reepjes en wrijf het met peper, zout en gemberpoeder
in.
Vermeng de ketjap, de geperste knoflook en het citroensap en laat het
vlees hierin afgedekt, op een warme plaats, 1 uur marineren.
Roer het af en toe om.
Snijd de soepgroenten.
Dep de vleesreepjes droog en schroei ze omscheppend in een wok of braadpan
in de zonnebloem- en sesamolie snel dicht.
Neem ze daarna uit de pan.
Bak de soepgroenten omscheppend ± 4 minuten in de olie, zodat ze
beetgaar zijn.
Schep de vleesreepjes erdoor en schuif het mengsel naar één
kant van de wok.
Roer een papje van de maïzena en de sherry, voeg dat toe en laat de
saus binden.
Schep de saus door het vlees-groentemengsel en bestrooi het geheel met het
sesamzaad en de geknipte koriander.
Serveer er witte rijst bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kalkoen‘Provençal‘
Lemper
Roergebakken peultjes mettomaat
Singapore noedels met pikantesaus
Biefstuk met oesterzwammenen groenten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes