Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bloemkoolcurry

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 gr pandanrijst
4 (scharrel)eieren
1 grote ui
1 bloemkool
2 eetlepels olie
2 teentjes knoflook
1 eetlepel kerriepoeder
2 theelepels chilipoeder
1 eetlepel bloem
3 theelepels kruidenbouillonpoeder
2 dl volle yoghurt
4 eetlepels gebakken uitjes

Bereiden

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Kook intussen de eieren in ± 10 minuten hard.
Pel de ui en snipper hem grof.
Maak de bloemkool schoon, was hem en verdeel hem in kleine roosjes.
Verhit de olie in een wok of hapjespan.
Pel de knoflook en pers die erboven uit.
Voeg de ui, de bloemkool, de kerrie en het chilipoeder toe en roerbak 4
minuten.
Roer de bloem en het bouillonpoeder door de yoghurt en voeg dit mengsel
met 1 dl water aan de bloemkool toe.
Breng het Al roerend langzaam aan de kook en laat het afgedekt ± 10
minuten zachtjes sudderen.
Spoel intussen de eieren onder koud water af, pel ze en hak ze grof.
Verdeel de rijst over 4 borden, schep de bloemkoolcurry erop en verdeel er
de eieren over.
Bestrooi met de uitjes.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Prei en spruitjes met gekruidekip
Subgum gebakkenrijst
Roergebakken zalmII
Lemper
Oostersewokschotel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes