Rendang (Indonesische stoofschotel)

Rendang (Indonesische stoofschotel)

Rendang (Indonesische stoofschotel)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

2 rode uien
4 tenen knoflook
4 cm gemberwortel
1 tl geelpoeder
700 gr riblappen
citroengras
zout
1 tl cayennepeper
1/4 blok santen
kokos
koriandergroen of peterselie

Bereiden

Twee rode uien en 4 tenen knoflook snipperen, 4- cm slukje gemberwortel raspen en met 1tl geelpoeder in wat olie 5 min fruiten. Magere riblappen, in 2 cm grote stukjes in de pan scheppen, met in stukken geknipte steel citroengras, wat zout, 1 tl cayennepeper, 6 dl water en 1/4 blok santen. Aan de kook brengen en 3 uur (3/4 uur in de snelkookpan) stoven en zonder deksel nog 1/2 uur laten pruttelen. Met koriandergroen of peterselie en kokos bestrooien. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus