Mie met gehakt in chilisaus

Mie met gehakt in chilisaus

Mie met gehakt in chilisaus

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

300 gr Chinese eiermie of andere fijne miesoort
6 bosuitjes
1 grote prei
100 gr ongezouten cashewnoten of pinda‘s
3 eetl ketjap manis
4 eetl zoete (sweet) chilisaus
2 theel sambal (oelek, badjak of manis)
1 eetl maïzena
500 gr rundgehakt
2 eetl (wok)olie
2 dl bouillon (van tablet of uit pot)

Bereiden

Bereid de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking en laat deze in een vergiet goed uitlekken.
Snijd de bosuitjes met loof en de prei in ringen. Rooster de noten in een droge hete koekenpan.
Meng de ketjap, 2 eetl chilisaus, sambal en maïzena door het gehakt.
Verhit de olie in een wok- of hapjespan en roerbak hierin het gehakt rul en goudbruin.
Voeg de bosuitjes en de prei toe en roerbak nog 4 minuten. Schenk de bouillon en de rest van de chilisaus erbij.
Schep de eiermie er luchtig door zodat alles goed warm wordt en serveer het gerecht bestrooid met noten. Bron/inzender:

Reacties

Rianne (15-10-2024 12:01):
Heerlijk recept, simpel en snelklaar

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus