Indonesische stoofschotel

Indonesische stoofschotel

Indonesische stoofschotel

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

700 gr varkensriblappen
2 rode uien
4 tenen knoflook
1 bolletje verse gemberwortel
1 tl kerriepoeder
2 stengels citroengras
zout
1 tl cayennepeper
50 gr santen
4 el kokosschaafsel
2 el korianderblaadjes
2 el olie

Bereiden

Snijd de riblappen in stukken van 2 cm, verwarm de olie en bak hierin de blokjes in ca 6 min krokant.
Knip het citroengras in stukken en voeg deze aan het vlees toe. Voeg ook zout, cayennepeper, ca 5 dl water en de santen toe.
Pel en snipper de uien en het knoflook. Rasp de gemberwortel en fruit deze samen met het kerriepoeder, knoflook en de uien ca 5 min in wat olie aan.
Voeg dit mengsel toe aan het vlees, breng aan de kook en laat ca 3 uur op een matig vuur garen zonder deksel.
Breg het gerecht op smaak met zout en schep het over in een schaal. Bestrooi met korianderblaadjes en kokosschaafsel. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus