Ajam seraki pedis (Indonesishe stoofschotel)

Ajam seraki pedis (Indonesishe stoofschotel)

Ajam seraki pedis (Indonesishe stoofschotel)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

Hele kip
1 bouillontablet
6 kemirie -noten
2 uien 3 knoflooktenen
1 el zuivere tamarinde (asem) of appelstroop
1/2 el laospoeder
1 tl chilipoeder
1laurierblad
basilicum en sesamzaad

Bereiden

Hele kip in delen in 1/2 l water met 1 bouillontablet 15 min koken. In een droogverhitte koekenpan 6 kemirie- noten verhitten tot ze poffen, met 2 uien en 3 knoflooktenen pureren en in wat olie 5 minuten fruiten. Toevoegen: 1 el zuivere tamarinde (asem) of appelstroop, 1 dl lauw water, 1/2 el laospoeder, 1 tl chilipoeder, 1 laurierblad, de kip stukken en kookvocht erbij roeren en in ca. 1 uur stoven zonder deksel, zodat het indampt. Af en toe omscheppen. Met basilicum en sesamzaad. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus