Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Chorizo-kaassalade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 sjalotje
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
2 theelepels Provençaalse mosterd
1 theelepel oregano
1 theelepel vloeibare honing
zout, versgemalen zwarte peper
1 teentje knoflook
1 takje basilicum
12 kerstomaatjes
100 gr chorizo in plakjes
100 gr gesneden boeren belegen kaas
6 zwarte olijven zonder pit
¼ krop ijsbergsla
1 bakje tuinkers (75 gr)

Bereiden

Pel en snipper het sjalotje.
Klop in een kom de olie, het citroensap, de mosterd, oregano, honing, zout
en peper tot een dressing.
Pel de knoflook en pers die erboven uit.
Knip de basilicum erboven fijn (houd enkele blaadjes achter voor de
garnering) en roer er het sjalotje door.
Maak de tomaatjes schoon, was en halveer ze.
Snijd de chorizoplakjes in dunne reepjes.
Snijd de korstjes van de kaas en snijd de kaas in luciferdunne
reepjes.
Verdeel de sla over 4 bordjes.
Doe de chorizo, de olijven en de kaas in een kom, schep er voorzichtig de
dressing door en verdeel de salade over de bordjes.
Knip de tuinkers van het bedje en verdeel die over de salade.
Garneer met de achtergehouden basilicum en de tomaatjes.
Serveer er dungesneden bruin stokbrood bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zeeduivelsalade met truffel
Salade met wildzwijnham en paddestoelen
Witlofsalade III
Salade met pruimen en oude kaas
Volle rijstsalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes