Aantal personen: 4
2 sneetjes wit of lichtbruin brood
1 teentje knoflook, gehalveerd
4-6 el olijfolie
2-3 el pijnboompitten
1-2 el citroensap
zout en peper
½ tl mosterd
2 sjalotjes, in heel dunne ringen
300-400 gr jonge spinazieblaadjes, harde steeltjes verwijderd.
Rooster de sneetjes brood krokant. Wrijf ze vervolgens in met de knoflook en sprenkel er 1-2 el olie over. Snijd het brood in kleine blokjes. Rooster de pijnboompitten krokant in een droge koekenpan. Meng voor de dressing citroensap met zout, peper, mosterd en 3-4 el olie en roer de sjalotjes erdoor. Meng de dressing luchtig door de spinazie. Strooi de croutons en pijnboompitten erover. Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |