Aantal personen: 2
1 roze grapefruit
200 gr maïs (blik)
1 in partjes gesneden avocado
½ krop eikenbladsla (in stukken)
150 gr gerookte kipfilet
dressing:
van het opgevangen grapefruitsap
2 el olijfolie
½-1 el citroensap
1-2 el kippenbouillon
zout
peper
snufje gemalen komijn
Schil 1 roze grapefruit en verwijder ook het witte deel van de schil. Snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliezen uit en vang het sap op. Halveer de partjes grapefruit en meng ze luchtig met 200 gr maïs (blik), 1 in partjes gesneden avocado, ½ krop eikenbladsla (in stukken) en 150 gr in plakjes gesneden gerookte kipfilet. Roer een dressing van het opgevangen grapefruitsap, 2 el olijfolie, ½ -1 el citroensap en 1-2 el kippenbouillon. Breng op smaak met zout en peper en een snufje gemalen komijn en schep de dressing voorzichtig door de salade.
Tip: U kunt er ook geroosterd stokbrood bij serveren.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |