Hans van der Bijl (30-12-2009 14:31):
Leuk een goed recept voor nierbroodjes te zien.
eea heeft voor mij een rijke historie. Mijn vader had een Banketbakkerij, lunchroomm en patisserie winkel en hij maakte oa ook NIERBROODJES (± vanaf 1930 tot '56)
Ik, zelf kok, kende de smaak en ik had zijn "recept" en kon ze dan ook, na verschillende trials namaken.
Als oud lid van de NCCK heb ik ze dan ook regelmatig gemaakt vor collega,s.
Met gefrituurde peterselie.
NB mijn leerlingkoks liet ik proeven, wilden dit niet maar proeven is nog niet door sliken .Zij hebben geproefd en een aantal van hen waren opeens liefhebbers!
succes en een ieder die dit leest. het is een delica
groeten Hans J. van der Bijl
Simone (20-10-2013 23:33):
Heerlijk mijn moeder maakte het vroeger altijd later haalde ik het bij de friettent en nog steeds maar nu ik het recept het ga ik zelf aan de slag
Jule (13-02-2014 20:00):
Volgens mij moet je wel de korsten van de sneetjes casinobrood snijden MAAR NIET ROOSTEREN, leg boven op de sneetjes brood 2 eet lepels ragout en maak met mes mooi glad van midden uit naar de buitenkant. Maak iets een verhoging in het midden . Daarna haal je het sneetje aan alle kanten door geklopt ei en wentelt het door paneermeel. Daarna dit 1 keer herhalen. Paar uur laten rusten in de koelkast. Per 2 stuks frituren zoals een kroket.
p.s Zo was het vroeger in een snackbar te koop. Hopelijk zijn er mensen die dit ook zo hebben gegeten. Jammer, maar ik zie het nergens meer.
Charlotte van den Br (06-11-2021 17:49):
Mijn moeder maakte het zoals het in Brabant gegeten werd : nierragout door de vleeswolf malen,peterselie gefrituurd erover, paneermeel en een klontje roomboter erop en deze ragout in de coquille saint jacques schelpen ( de lege) scheppen.
Dit gaat in de oven en als het bezoek eeen kaartpauze inlaste kwamen de nierschelpen op tafel.
Mmmm oh wat mis ik die lekker snacks.Ook bij de snackbar uit de muur in Eindhoven centrum , om de hoek van de narkt waren nog lang nierbroodjes te krijgen…misschien nog steeds wel..ik woon allang in hetbuitenland.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |