Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Nierbroodjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kalfsnier
4 dl water
zout
2 uien
1 wortel
peterselie
1/2 tl thijm
1 laurierblad
1 foelieblad
6 geplette peperkorrels
Voor de ragout:
25 g boter
30 g bloem
2,5 dl nierbouillon
nootmuskaat
gehakte peterselie
2 eierdooiers en wat room
2 el Madeira
12 sneetjes casino zonder korst
toefjes peterselie

Bereiden


  1. Laat de nier zes uur in koud water staan.
  2. Ververs het water enkele keren.
  3. Maak een bouillon van het boquet en laat daarin de nier 25 minuten zachtjes koken.
  4. Snij de nier in blokjes.
  5. Maak een blonde roux en voeg de bouillon toe tot de juiste dikte.
  6. De nierblokjes en de gehakte peterselie erdoor spatelen.
  7. De liaison erdoor spatelen en op smaak brengen.
  8. De casinosneetjes roosteren.
  9. Op ieder toastje een hoeveelheid nierragout verdelen.

Reacties

Hans van der Bijl (30-12-2009 14:31):
Leuk een goed recept voor nierbroodjes te zien. eea heeft voor mij een rijke historie. Mijn vader had een Banketbakkerij, lunchroomm en patisserie winkel en hij maakte oa ook NIERBROODJES (± vanaf 1930 tot '56) Ik, zelf kok, kende de smaak en ik had zijn "recept" en kon ze dan ook, na verschillende trials namaken. Als oud lid van de NCCK heb ik ze dan ook regelmatig gemaakt vor collega,s. Met gefrituurde peterselie. NB mijn leerlingkoks liet ik proeven, wilden dit niet maar proeven is nog niet door sliken .Zij hebben geproefd en een aantal van hen waren opeens liefhebbers! succes en een ieder die dit leest. het is een delica groeten Hans J. van der Bijl

Simone (20-10-2013 23:33):
Heerlijk mijn moeder maakte het vroeger altijd later haalde ik het bij de friettent en nog steeds maar nu ik het recept het ga ik zelf aan de slag

Jule (13-02-2014 20:00):
Volgens mij moet je wel de korsten van de sneetjes casinobrood snijden MAAR NIET ROOSTEREN, leg boven op de sneetjes brood 2 eet lepels ragout en maak met mes mooi glad van midden uit naar de buitenkant. Maak iets een verhoging in het midden . Daarna haal je het sneetje aan alle kanten door geklopt ei en wentelt het door paneermeel. Daarna dit 1 keer herhalen. Paar uur laten rusten in de koelkast. Per 2 stuks frituren zoals een kroket. p.s Zo was het vroeger in een snackbar te koop. Hopelijk zijn er mensen die dit ook zo hebben gegeten. Jammer, maar ik zie het nergens meer.

Charlotte van den Br (06-11-2021 17:49):
Mijn moeder maakte het zoals het in Brabant gegeten werd : nierragout door de vleeswolf malen,peterselie gefrituurd erover, paneermeel en een klontje roomboter erop en deze ragout in de coquille saint jacques schelpen ( de lege) scheppen. Dit gaat in de oven en als het bezoek eeen kaartpauze inlaste kwamen de nierschelpen op tafel. Mmmm oh wat mis ik die lekker snacks.Ook bij de snackbar uit de muur in Eindhoven centrum , om de hoek van de narkt waren nog lang nierbroodjes te krijgen…misschien nog steeds wel..ik woon allang in hetbuitenland.

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Rauwe ham met appel-camembertgratin
Courgettesalade met kofta
Groene asperges met mozarella ansjovis citroenolie
Eten met borrelsnacks: BLT-Wrap in mini-shoarmabroodje, Filodriehoekjes met fetakaas, Gebakken Thais
Carpaccio van kalfsvlees met tonijn (4 personen)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes