Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gravlaks

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Marinade per 250 gram zalm
250 gr. Zalm
22 gr. Suiker
22 gr. Grof Zeezout
1 Bos Dille
1 dl. Cognac

Bereiden

1.Suiker met het grove zeezout en de gehakte dille mengen.

2.De schoongemaakte zalm hiermee insmeren.

3.De ingewreven zalm in een plastic zak doen, Cognac toevoegen en zo goed als mogelijk de zak met zo min mogelijk zuurstof afsluiten.

4.De zalm gedurende 36 uur in de koelkast laten marineren.

5.Hierna uit de verpakking halen en nogmaals voor 24 uur in de koelkast laten ‘drogen’.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zalmsalade met gerookte zalm
Salade uit Nice in een deegbakje
Bietensalade met rosbiefroosjes
Salade met varkenshaas, ham en witlof
Carpaccio van ossehaas (Italiaans basisrecept)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes