Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zalmsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Ingrediënten 1
2 visbouillontabletten
1 fijngehakt sjalotje
2 1/2 dl sherry
een klein beetje citroenpeper
peterselie

Overige ingrediënten:
3 dl ongeklopte slagroom
1 eetlepel zachte boter
1 eetlepel bloem
± 2 1/2 dl crème fraîche

Bereiden


Meng de ingrediënten 1 in een pannetje.
Kook dit op en laat het tot de helft reduceren.
Roer de room erdoor en pocheer 5 minuten.
Vermeng de boter en de bloem.
Zeef het roommengsel in een ander pannetje.
Pers het sap uit de sjalot en de peterselie.
Roer het boter/bloemmengsel beetje bij beetje in de saus
terwijl u hem warm laat worden.
Roer de crème fraîche erdoor en verwarm tot de
gewenste temperatuur en dikte.
Blijf roeren.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Visschotel met makreel en garnalen
Romige garnalencocktail
Kerrie-garnalentahoe in bladerdeeg
Gevulde sardientjes
gestoomde zalm met noedels

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes