Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zalmsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Ingrediënten 1
2 visbouillontabletten
1 fijngehakt sjalotje
2 1/2 dl sherry
een klein beetje citroenpeper
peterselie

Overige ingrediënten:
3 dl ongeklopte slagroom
1 eetlepel zachte boter
1 eetlepel bloem
± 2 1/2 dl crème fraîche

Bereiden


Meng de ingrediënten 1 in een pannetje.
Kook dit op en laat het tot de helft reduceren.
Roer de room erdoor en pocheer 5 minuten.
Vermeng de boter en de bloem.
Zeef het roommengsel in een ander pannetje.
Pers het sap uit de sjalot en de peterselie.
Roer het boter/bloemmengsel beetje bij beetje in de saus
terwijl u hem warm laat worden.
Roer de crème fraîche erdoor en verwarm tot de
gewenste temperatuur en dikte.
Blijf roeren.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Vispotje vankabeljauw, mosselen, garnalen en St. Christoffel Blond
Paling met Provençaalse kruiden
Vis in kerriesaus
Mejillones consalsa picante
Kalfsoester gevuld met tonijn en mosterd

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes