Visbouillon
Aantal personen: 4
Ingrediënten
9 dl water
9 dl droge witte wijn
3 eetlepels witte wijnazijn
2 wortels in plakjes
1 fijngehakte ui
1 prei in ringen
3 gesneden stengels bleekselderij
1 teentje knoflook
2 laurierbladeren
2 takjes verse peterselie
2 takjes verse tijm
6 witte peperkorrels
1 theelepel zout
900 gr visafval (koppen, graten en afsnijdsels)
Bereiden
Breng alle ingrediënten in een pan langzaam aan de kook
en laat de bouillon met het deksel op de pan ± 30
minuten zachtjes trekken.
Zeef de bouillon, doe hem terug in de pan en laat hem in
± 10 minuten op hoog vuur tot de helft inkoken.
Bron/inzender: Astrid
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Forel met mierikswortelvulling
Aardappelvisragout (magnetronrecept)
Spaghetti op z'n Spaans
Kabeljauw in kruidenkorst met saus van vongele
Gestoomde zalm met mosterdsaus