Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Pekingzalm

Aantal personen: 4

Ingrediënten

200 g Noorse zalm met vel
10 g zout
3 g suiker
15 g. Chinese kookwijn
10 g fijngehakte knoflook
5 g rijst
2 g Chinese kruiden
50 g. aardappelmeel

Voor de krokante flensjes
50 g zoete saus van gegist meel
30 g groene ui, geraspt
20 g komkommer
20 g wortelen
10 g fijngehakte knoflook
15 g Wasabi

Bereiden


  1. Het vel van de Noorse zalm schoonmaken.
  2. Insmeren met zout, Chinese kruiden, knoflook en de gewassen rijst.
  3. 10 minuten laten staan.
  4. Het zalmvel met het aardappelmeel bestrooien.
  5. In een wok de olie verwarmen tot deze matig warm is.
  6. De zalm op de huid frituren tot ze diepbruin van kleur is.
  7. De plakjes zalmvel serveren in de krokant gebakken flensjes.

Bron: Exportorganisatie voor Noorse vis, Tromsø, Noorwegen

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kreeftentimbaaltje met spinazie
Viskoekjes met koriander
Gebakken schol met druivendressing
Gegratineerde oesters
Gebakken vis met remouladesaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes