Pekingzalm
Aantal personen: 4
Ingrediënten
200 g Noorse zalm met vel
10 g zout
3 g suiker
15 g. Chinese kookwijn
10 g fijngehakte knoflook
5 g rijst
2 g Chinese kruiden
50 g. aardappelmeel
Voor de krokante flensjes
50 g zoete saus van gegist meel
30 g groene ui, geraspt
20 g komkommer
20 g wortelen
10 g fijngehakte knoflook
15 g Wasabi
Bereiden
- Het vel van de Noorse zalm schoonmaken.
- Insmeren met zout, Chinese kruiden, knoflook en de gewassen rijst.
- 10 minuten laten staan.
- Het zalmvel met het aardappelmeel bestrooien.
- In een wok de olie verwarmen tot deze matig warm is.
- De zalm op de huid frituren tot ze diepbruin van kleur is.
- De plakjes zalmvel serveren in de krokant gebakken flensjes.
Bron: Exportorganisatie voor Noorse vis, Tromsø, Noorwegen
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Gepocheerde sliptong met saus van crèmefraîche
Saltimbocca van zeeduivel met paprika
Wijting in t groen
Makreel met appeltjes
Gegrilde visschotel met courgette en venkel