Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebakken rijst met groenten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

250 - 300 gram koude droog gekookte rijst
200 gram champignons of andere verse paddestoelen
1 rode en 1 groene paprika
4 bleekselderijstengils
2 stevige (rode) uien
4 eetl. arachide- of zonnebloemolie
2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt
2 eetl. ragfijn gehakte of gesnipperde verse gemberwortel
1 grote rode Spaanse peper, vruchtvlees in uiterst smalle reepjes (draadjes)
zout
2 eetl. zoete sojasaus (ketjap manis)
2 eieren, losgeroerd
1 eetl. verse korianderblaadjes

voor de garnering: 4 ‘bloemen‘ van kleine tomaten.

Bereiden

Maak paddestoelen, paprika‘s en bleekselderij schoon. Snijd alles in piepkleine blokjes of in smalle reepjes. Snijd de uien in smalle partjes.
Verhit een grote wok en laat de olie er even door ‘walsen‘. Fruit de uien, onder regelmatig omscheppen, zo lang tot ze glazig zien. Schep knoflook, gemberwortel en Spaanse peper er door en voeg na 3 minuten paddestoelen, paprika‘s en bleekselderij toe. Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, 3 minuten bakken.
Strooi wat zout over de groenten en voegde sojasaus toe. Schep alles enkele malen om. Voeg daarna de rijst bij kleine gedeelten toe. Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, dan nog zo lang bakken tot het gerecht door en door warm is geworden.
Schenk de losgeroerde eieren over het gerecht uit. Ga door met het omscheppen tot de eieren zijn gestold maar er nog wel ‘nat‘ en glimmend uitzien.
Presentatie: verdeel het gerecht over vier voorverwarmde borden. Bestrooi de gerechten met verse koriander en schik er eventueel tomatenbloemen bij

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Snijbonenstampot met zongedroogde tomaten
Canneloni met broccoli en worteltjes (magnetron recept)
Ratatouille superieur
Rijstnoedels met sperziebonen en pindas
Schorseneren in wit- of blond abdijbier

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes