Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Tarte tatin

Aantal personen:

Ingrediënten

Voor een taart van ca. 24 cm doorsnee heeft u nodig:
6 middelgrote of 4 grote appels ( een stevige soort zoals jonagold)
200 g suiker
50 g boter, in blokjes
6 plakjes bladerdeeg

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 graden. Gebruik bij voorkeur een quichevorm ( geen springvorm). Schil de appels, halveer ze en haal het klokhuis eruit. Smelt de suiker tot een goudbruine karamel. Draai de vlam laag. Roer beetje bij beetje de boter door de suiker. Doe de karamel over in de vorm. Leg de appels in de vorm, de bolle kant naar beneden. Maak van de plakjes bladerdeeg een grote lap. Bedek de taartvorm met de deeglap en snijd de rand bij. Vouw het deeg her en der tussen de appels. Zet de taart in de oven en bak hem in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Dek het deeg eventueel af met zilverfolie als het tijdens het bakken te donker wordt. Leg een schaal of bord op de taart als deze nog warm is en keer de vorm om.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kué mangkok
Cake, traditioneel
Tarte tatin van peren
Gevulde cake (met citroenvulling)
Moskovisch gebak, voor taarten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes