Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Sinaasappel-boterkoek

Aantal personen:

Ingrediënten

250 gr bloem
225 gr koude roomboter
125 gr fijne tafelsuiker
rasp van sinaasappelschil
50 gr gehakte sinaasappelschilletjes
zout 1snuf kruidnagelpoeder
1 zakje vanillesuiker
zakje amandelen of walnoten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zeef 250 bloem boven een kom, voeg 225 gr koude roomboter, 125 gr fijne tafel suiker, het rasp van 1 sinaasappel, 50 gr gehakte sinaasappelschilletjes, 1 snuf zout, 1 snuf kruidnagelpoeder en 1 zakje vanillesuiker toe. Snijd de boter in stukjes en wrijf de massa dan snel tussen de vingertoppen kruimelig. Kneed er snel een deeg van. Druk het deeg in een ingevette botervorm (ca. 26 cm.), strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een natgemaakte lepel. Bestrijk met 1 losgeklopte eierdooier, maak een ruitpatroon in het deeg en garneer met halve amandelen of walnoten. Bak de koek in 20- 25 min. gaar en goudbruin.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Soezendeeg
Sinaasappel bonbons
Rijstevlaai
Tarte tatin, appeltaart
Opgerolde sandwiches met kruidenkaas en gedroogde abrikozen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes