Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde cake (met citroenvulling)

Aantal personen:

Ingrediënten

250 gr zachte boter of margarine
250 gr witte basterdsuiker
4 grote eieren
250 gr bloem, gezeefd
zout 1-2 el geraspte limoenschil
1 potje lemoncurd (citroensmeersel)
eventueel 1-2 geraspte citroen- of limoenschil

Bereiden

Roer de boter met de suiker tot een licht en luchtig mengsel (dit kan ook met de mixer).
Klop daarna de eieren er een voor een doorheen. Spatel de bloem en het zout er voorzichtig door en schep het beslag in een langwerpig cakevorm van circa 1½ liter inhoud. Bak de cake in 60-70 minuten in het midden van de oven op 175 graden lichtbruin en gaar. Schakel de oven na 15 minuten terug naar 160 graden. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder daarna de vorm en laat de cake op een rooster afkoelen. Snijd de afgekoelde cake in de lengte in drieën. Meng de lemoncurd met de citroenrasp en bestrijk de cakelagen royaal met dit mengsel. Stapel de cakelagen weer op elkaar.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Merengue stengels
Appel-perentaart met walnoten
Cocoskoek
Franse appeltaart
Appelbakjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes