Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Appeltaart, grootmoeders

Aantal personen: 16
Bereidingstijd: 120 minuten

Ingrediënten

250 gr zelfrijzend bakmeel
140 gr witte basterd suiker
175 gr boter
1 ei
1-2 eetl. water
750 gr appels geschild in blokjes
½ zakje rozijnen geweld in rum
12 speculaasjes
abrikozen jam
20 hele amandelen of
3 eetl. geschaafde amandelen

Bereiden

Maak het deeg en laat het 30 minuten rusten in de ijskast.

Oven voorverwarmen op 175 Gr.C.

Rol het deeg uit en bekleed het bakblik hiermee.
Strooi over het deeg de fijngestampte speculaas.
Vul de taart met appels en rozijnen.
Maak van het overgebleven deeg mooie reepjes en maak een ruitpatroon over de taart.

Bak de taart in het midden van de oven in 60 minuten gaar.

Amandelen fijnhakken.

Als de taart iets is afgekoeld bestrijken met warme abrikozen jam en bestrooien met de amandelen.

Recept is voor een bakplaat van 21 x 25cm.
Voor een springvorm van 24 cm.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Grootmoeders appeltaart met kaneelijs
Aardappeltaart
Panettone (Italiaanse vruchtencake)
Dubbeldikke energie sandwich
Panforte (notenhoningkoek)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes