Aantal personen: 4
Maak de soep minstens twee uur van te voren, dan kunnen de smaken goed intrekken.
300 gr rijpe, gele tomaten, ontveld
5 gele paprika‘s, in stukken
10 basilicumblaadjes
1 witte ui, fijngesneden
1 teentje knoflook
3-4 dl koude kippenbouillon
1-2 el olijfolie
zout,peper
2-3 el citroensap
basilicum om te garneren
Pureer de tomaat samen met de paprika, basilicum, ui en knoflook in een keukenmachine of blender tot een glad mengsel. Schenk de bouillon erbij, roer de olijfolie erdoor en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Laat de soep twee uur op een koele plaats staan. Garneer de soep met kleine basilicumblaadjes. Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |