Kook de aardappelen in circa 20-25 min gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen. Stamp ze fijn en roer de melk en boter erdoor tot er een zeer romige puree ontstaat. Rooster de pijnboompitten goudgeel in een droge koekenpan. Bak de uien op zacht vuur 5-8 min in de olie. Voeg het vlees toe en bak het circa 10 min op hoog vuur onder regelmatig omscheppen. Voeg de tomaten, krenten, peterselie, komijn, paprikapoeder, pijnboompitten en zout en peper naar smaak toe. Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenschaal, schep daarop de vleesvulling en dek deze af met de rest van de puree. Bestrijk de bovenkant met eidooier en bak het gerecht circa 40 min in een voorverwarmde oven op 180 graden tot de bovenkant gegratineerd is. Serveer er een salade bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |