Lasagne van Buggenummer Muuskes(10 pers.)
Aantal personen: 10
Ingrediënten
6 lasagnebladen of
20 gele bietjes schijven
300 g haricots verts
600 g Buggenummer Muuskes (oud aardappelras)
gehakte ui, peper, zout, mayonaise
Garnering:
10 plakjes ham
20 bieslooksprietjes
Bereiden
- Kook de haricots verts beetgaar, spoel ze koud en snij ze in fijne ringetjes.
- Kook de aardappelen in de schil met wat zout
- Af laten koelen, schillen, in brunoise snijden.
- Aardappel met de gehakte ui en de haricots verts en mayonaise mengen.
- Op smaak brengen.
LASAGNA
Kook de lasagne bladen in water met zout en olie in ca 10 min. gaar. Spoel af onder koud water, leg ze op folie en laat verder afkoelen.
BIETJES
Kook de bietjes in water tot ze bijna gaar zijn. Afspoelen onder koud water en de schil verwijderen.
Tomaten antiboise:
2 tomaten, ½ el fijngesneden basilicum, 3 el. azijn, 1 dl olijfolie
Tomaten ontvellen, ontdoen van de pitjes en sap en vervolgens in brunoise snijden. Alle ingrediënten volgens receptuur door de tomaten mengen. Snij de ham in de lengte in repen en de bieslook in stukken van ca 10 cm.
Rol 3 - 5 stukjes bieslook in de ham.
Uitserveren:
Steek 10 rondjes uit de lasagnebladen of dunne bietjes schijven. Zet een steker op een rondje en vul voor de helft met het aardappelmengsel. Leg daarop weer een uitgestoken rondje en verwijder opsteker.
Garneren met een hamrolletje en tomaten antiboise.
NB. In plaats van lasagne bladen kun je ook rondjes steken uit plakken gele wortel of pastinaak.
Recept van Historische Groentehof
www.kookboerderij.nl
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Bonensalade met advocado en noten
Gegratineerde geitenkaas met honing en tijm met preiselberen dressing
Bloedsinaasappelsalade met noten-frambozendressing
Gerookte zalm met dillesaus
Groene asperges met mozarella ansjovis citroenolie