Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zeeuwse mosselschotel met drie sausjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de sausjes:
2 teentjes knoflook
6 eetl mayonaise
3 eetl fijngeknipte bieslook
3 eetl yoghurt (,s land Beste)
2 eetl mosterd
2 eetl kappertjes
1 dl whiky cocktailsaus (calvé)

Voor de mosselen:
2 uien
1 winterwortel
1 prei
1/4 selderijknol
2 zakken mosselen à 2 kg
5 takjes peterselie
5 takjes selderij
mespunt thijm
peper uit de molen

Bereiden

Pel de knoflook en pers de teentjes uit. Voeg de room fris, 3 eetlepels mayo half en bieslook toe en klop tot een sausje.
Klop van de yoghurt, de rest van de mayo half en de mosterd een sausje. Hak de kappertjes grof en roer ze door de whisky cocktailsaus. Pel en snijd de uien in ringen. Maak de wortel schoon en snijd hem in plakjes Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Schil de selderijknol en snijd hem in blokjes. Was en controleer de mosselen. Doe de groenten, met de mosselen en de kruiden met aanhangend water in een ruime pan. Schenk er nog 1 dl water over en bestrooi ruim met peper. Kook de mosselen totdat de schelpen open staan. Schep ze tussentijds 1 maal om. Serveer de mosselen in de pan en zet een schaal voor de lege schelpen op de tafel. Serveer met de sausjes en stokbrood.

Bereidingstijd: 30 minuten

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Mangoet ikan
Mosselen met rode wijnsaus
Vispakketjes met garnalen
Cajun visfilets (magnetron recept)
Kabeljauw met roquefortsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes