Pel de knoflook en pers de teentjes uit. Voeg de room fris, 3 eetlepels mayo half en bieslook toe en klop tot een sausje.
Klop van de yoghurt, de rest van de mayo half en de mosterd een sausje. Hak de kappertjes grof en roer ze door de whisky cocktailsaus. Pel en snijd de uien in ringen. Maak de wortel schoon en snijd hem in plakjes Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Schil de selderijknol en snijd hem in blokjes. Was en controleer de mosselen. Doe de groenten, met de mosselen en de kruiden met aanhangend water in een ruime pan. Schenk er nog 1 dl water over en bestrooi ruim met peper. Kook de mosselen totdat de schelpen open staan. Schep ze tussentijds 1 maal om. Serveer de mosselen in de pan en zet een schaal voor de lege schelpen op de tafel. Serveer met de sausjes en stokbrood.
Bereidingstijd: 30 minuten
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |