Laat de zalm goed uitlekken, verwijder vellen en graten en
wrijf de vis fijn door een zeef.
Splits de eieren.
Smelt de boter, fuit de bloem hierin lichtgeel en voeg de
warme bouillon geleidelijk en goed roerend toe, zodat een
gladde saus ontstaat.
Voeg de fijngewreven zalm en eventueel wat peper en zout toe
en laat het mengsel afkoelen.
Voeg er dan de losgeroerde dooiers bij en spatel er tenslotte
de zeer stijf geslagen eiwitten door.
Breng de massa over in een beboterde, vuurvaste schotel, die
iets over de helft mag worden gevuld.
Zet de schotel in een goed voorverwarmde oven van 175°C en
laat de soufflé hierin in ± 30 minuten mooi
lichtbruin en opgeblazen worden.
Serveer direct met wat peterselie.
Maak tijdens het bakken van de soufflé de saus.
Hak daarvoor de komkommer zeer fijn en vermeng deze met de
zure room of half opgeklopte slagroom met citroen, gesnipperde
ui, peper en zout.
Geef de saus bij de soufflé.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |