Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zalmsoufflé met komkommersaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de soufflé:
250 gr zalm (uit blik)
30 gr boter
30 gr bloem
3 dl vleesbouillon
peper, zout
3 eieren
peterselie

Voor de saus:
2 1/2 dl zure room (of slagroom met een scheutje
citroensap)
1 komkommer
1 sjalotje
peper, zout

Bereiden

Laat de zalm goed uitlekken, verwijder vellen en graten en
wrijf de vis fijn door een zeef.
Splits de eieren.
Smelt de boter, fuit de bloem hierin lichtgeel en voeg de
warme bouillon geleidelijk en goed roerend toe, zodat een
gladde saus ontstaat.
Voeg de fijngewreven zalm en eventueel wat peper en zout toe
en laat het mengsel afkoelen.
Voeg er dan de losgeroerde dooiers bij en spatel er tenslotte
de zeer stijf geslagen eiwitten door.
Breng de massa over in een beboterde, vuurvaste schotel, die
iets over de helft mag worden gevuld.
Zet de schotel in een goed voorverwarmde oven van 175°C en
laat de soufflé hierin in ± 30 minuten mooi
lichtbruin en opgeblazen worden.
Serveer direct met wat peterselie.
Maak tijdens het bakken van de soufflé de saus.
Hak daarvoor de komkommer zeer fijn en vermeng deze met de
zure room of half opgeklopte slagroom met citroen, gesnipperde
ui, peper en zout.
Geef de saus bij de soufflé.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Witte wijnsaus bij vis
Bami met zalm
Kruudmoes van Noorse kabeljauw (4 Pers.)
Gebakken mosselen met pijnboompitten, tomaat en basilicum (4 pers)
Vis-spinazie-ovenschotel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes