Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Yerseke mosselen

Aantal personen: 2

Ingrediënten

1 zak verse Zeeuwse mosselen (2 kg)
1 prei
1 knolselderij
1/2 bos selderijblad
1 winterwortel
1 fles Yerseke mosselbier (30 cl)
6 zwarte peperkorrels
2 eetlepels Franse mosterd
4 eetlepels mayonaise

Bereiden

Was de mosselen in ruim water.
Was de prei en snijd hem in ringen van ± 2 cm.
Schil de knolselderij, snijd de knol in stukjes en was
die.
Was het selderijblad en hak het grof.
Schil de winterwortel en snijd hem in stukken van ± 2
cm.
Breng de groenten met het bier en de peperkorrels in een
mosselpan aan de kook, voeg de mosselen toe en kook ze
afgedekt in ± 7 minuten gaar.
Schud de mosselen 2 keer om.
Roer een saus van de mosterd met de mayonaise en serveer deze
er apart bij.
Lekker met Vlaamse frieten.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Vis-spinazie-ovenschotel
Romige mosselschotel
Mosselen (4 pers)
Zalmpotje met sojasaus en taugé
Tarbotfilet met mosterdsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes