Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Venkel-visschotel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2-3 kleine venkelknollen
1 dl droge witte wijn
1 1/2 dl visbouillon (fond)
1 eetlepel aardappelmeel
zout, peper
2 eetlepels peterselie
1 kleine winterwortel
1 dunne prei
2 stengels bleekselderij
450 gr koolvisfilet (diepvries) zonder graat
30 gr boter
zout, peper, nootmuskaat
een stukje groene paprika
50 gr geraspte kaas

Bereiden

Maak de venkelknollen schoon (knip het groen eraf), halveer ze
en kook ze 15 minuten in 1/2 dl witte wijn en de
visbouillon.
Neem ze uit het vocht.
Bind het kookvocht met aardappelmeel, breng op smaak met zout,
peper, peterselie en 2 eetlepels geknipt venkelgroen.
Snijd de andere groenten in juliennereepjes, leg ze in een
ingevette ovenschaal en besprenkel met 1/2 dl wijn.
Leg de visfilets erop, bestrooi met zout en leg er stukjes
boter op.
Leg daarop de venkelknollen en schenk er het kruidensausje
over.
Strooi de kaas erover en zet het gerecht 30 minuten in een op
200°C voorverwarmde oven.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Tonijn met shii-take en kidneybonen
Inktvis in zwarte inktsaus
Spruitjes met gerookte zalm
Tongfiletrolletjes in witte-wijn-garnalensaus
Zalmsauce

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes