Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde gegratineerde pannenkoekjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3 fijngesneden sjalotjes
30 gr boter
1-1½ el bloem
1 dl visbouillon
2 dl crème fraîche
100 gr geraspte belegen boerenkaas
4 el fijngesneden kruiden (peterselie, dille)
zout en peper
400 gr garnalen
8 kruidenpannenkoekjes
50 gr geraspte belegenkaas

Recept kruidenpannenkoekjes staat bij bereiding.

Bereiden

Bak 3 fijngesneden sjalotjes 5 min in 30 gr boter. Roer er 1-1½ el bloem door en schenk er dan al roerende 1 dl visbouillon en 2 dl crème fraîche bij. Verwarm de saus 5 min. Roer er dan 100 gr geraspte belegen boerenkaas, 4 el fijngesneden kruiden (peterselie, dille) en wat zout en peper door. Verdeel deze vulling samen met 400 gr gekookte garnalen over 8 kruidenpannenkoekjes.
Rol de pannenkoekjes op en leg ze in een ovenschaal. Strooi er 50 gr geraspte belegen kaas over en gratineer ze circa 15 min een voorverwarmde oven (200 graden)

Kruidenpannenkoekjes
Voor 8 stuks:
Klop 2 eieren los met een snufje zout. Voeg 80 gr bloem, 1 tl mosterd en 1,6 dl melk toe en roer 3 el fijngesneden kruiden (bieslook, peterselie, dille) door. Bak in een koekenpan van circa 12 cm doorsnede steeds in een beetje boter 8 dunne pannenkoekjes.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Sesamkrab met asperges
Franse aardappeltaart met tonijn
Gebakken tonijnsteak op een salade van haricots verts enaardappel
Cajun visfrietjes
Gebakken tongfilet met limoen en sambal

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes