Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Volkorencrepes met spinazie en kaas

Aantal personen: 4

Ingrediënten

12 crêpes bakken van een beslag van :
125 gr volkorenbloem
125 gr gewone bloem
3 losgeklopte (scharrel) eieren
3 dl melk
1 eetl zachte boter
250 gr kruimels van volkorenbrood
75 gr oude geraspte kaas
Voor de vulling:
1 teentje knoflook
500 gr gewassen spinazie
30 gr boter of margarine
50 gr ricotta ( Kwark of Hüttenkäse)
75 gr geraspte oude kaas
½ theelepel komijn

Bereiden

Twaalf dunne pannekoekjes ( crêpes) bakken van een beslag van 125 gr volkorenbloem, 125 gr gewonebloem, 3 losgeklopte eieren, 3 dl melk, 1 eetl zachte boter, 250 gr kruimels van volkorenbrood en 75 gr oude, geraspte kaas (het beslag voor gebruik een half uur laten staan). Voor de vulling een uitgeperst teentje knoflook en 500 gr gewassen spinazie smoren in 30 gr boter of margarine tot de spinazie gaar en het vocht verdampt is. Mengen met 50 gr ricotta (of kwark of Hüttenkäse), 75 gr geraspte oude kaas en ½ theel gemalen komijn, over de flensjes verdelen, oprollen en in een ingevette ovenschaal leggen. Overgoieten met een saus van 30 gr boter of plantaardige margarine, 2 eetl volkorenbloem en 3 dl melk en in een oven van 200 graden laten kleuren.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Portobellos met gember-citroendip
Paddenstoelenpie
Gevulde quornfilets met portsaus
Vegetarische curry van bonen
Aspergesalade met rucola en sugarsnaps

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes