Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Honing- pijnboompittentaart

Aantal personen:

Ingrediënten

5-6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
6 eieren
150-200 gr donkere basterdsuiker
200 gr (acacia)honing
120 gr zachte boter of margarine
300 gr pijnboompitten
crème fraîche

Bereiden

Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van circa 36 cm doorsnee. Leg de deegcirkel in een lage ingevette taartvorm van circa 22 cm doorsnee, bekleed de bodem met bakpapier en vul hem met een steunvulling (oude peulvruchten of speciale blindbakkorrels). Bak de bodem 10 min voor in een hete oven van 180 graden. Verwijder dan de steunvulling en het bakpapier en zet de bodem nog 5 min terug in de oven. Klop voor de vulling de eieren los met de suiker, honing en boter. Roer 150 gr pijnboompitten door de vulling en schep dit mengsel op de taartbodem. Bak de taart circa 10 min in de oven op 170 graden, strooi dan de rest van de pijnboompitten erover (150 gr) en bak de taart nog 15-20 min tot het deeg gaar en lichtbruin is. Laat de taart afkoelen en serveer er crème fraîche bij.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Panforte (notenhoningkoek)
Tarte tatin
Kerstkoekjes met pijnboompitten en chocolade
Zeeuwse bolussen (12 stuks)
Kaaspoffertjes met tuinkruiden

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes