- Home
- Salades
- Gorgonzolasalade met blauwe bessen en portdressing (4 pers.)
Gorgonzolasalade met blauwe bessen en portdressing (4 pers.)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
200 g blauwe bessen
250 g Gorgonzola
2 el pijnboompitten
1/2 krop andijvie of eikenbladsla
75 g veldsla
voor de dressing:
1 dl olijfolie
2 el rode wijnazijn of 1 el balsamico azijn
4 el rode port
peper- en zoutmolen
Bereiden
- Verkruimel de Gorgonzola.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan.
- Snijd de andijvie in julienne en schep ze door de veldsla.
- Meng de ingrediënten voor de dressing.
- Verdeel de sla over borden en verdeel daarover de kaas, blauwe bessen en pijnboompitten.
- Giet de dressing erover en presenteer er stokbrood of geroosterd brood bij.
Variatietips:
- Gorgonzola vervangen door Roquefort, Brie of Camembert.
- Deze salade kan worden uitgebreid tot een maaltijdsalade door er reepjes beenham, croutons en kastanjechampignons aan toe te voegen.
Meer info:
blauwebessen.nl
blueberryworld.nl
hayberries.nl
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Lauwwarme salade met lamsfilet
Lauwwarme zeekraalsalade met geitenkaas
Aardappelsalade met tonijn
Zomerse tonijnsalade
Oestersalade I