Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Spaghettimet courgettesaus, appel en ham

Aantal personen: 4

Ingrediënten

200 gr spaghetti
1 courgette (± 300 gr)
1 kleine groene appel (Granny Smith)
1/2 rode paprika
1 plak gekookte ham (± 100 gr)
1 sjalotje
2 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel boter
3 theelepels bouillonpoeder
1 1/2 theelepel kerriepoeder
zout, peper

Bereiden

Maak de courgette schoon, was hem en snijd hem in blokjes.
Was de appel, halveer hem, verwijder het klokhuis, snijd hem in kleine blokjes
en besprenkel die met citroensap.
Maak de paprika schoon, was hem en snijd hem in kleine blokjes.
Snijd de ham in blokjes.
Pel het sjalotje en snipper het fijn.
Verhit de boter in een hoge pan en fruit de sjalot en het kerriepoeder zachtjes
± 1 minuut.
Voeg de courgette toe en bak die, onder voortdurend omscheppen, ± 2
minuten mee.
Voeg het bouillonpoeder en 1 1/2 dl water toe en laat de courgette afgedekt
± 5 minuten stoven.
Kook de spaghetti met zout in ± 8 minuten beetgaar.
Pureer de courgette met een staafmixer.
Schep er de crème fraîche, de appel, de paprika en de ham door en
laat de saus afgedekt in ± 5 minuten warm worden. Op smaak brengen met
zout en peper.
Roer af en toe.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Macaroni met paddestoelen en tomaat
Pasta met broccoli en zalm
Tortellini met mierikswortel-mosterdsaus
Spaghetti met spinaziesaus, ei en blauwe kaas
Volkorenmacaroni met bobotiesaus (Afrikaanse Gehaktsaus)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes