Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Eend met sinaasappelsaus (Canard a l‘orange)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

5 wilde eenden
150 g boter
3 sinaasappels
p&z
Voor de saus:
2 dl rode port
2 dl sinaasappelsap
5 dl eendenfond
2 el zeste van sinaasappel

Bereiden

Saus

  • Reduceer port en sinaasappelsap tot de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid.
  • Giet de eendenfonds bij het mengsel en laat nog iets inkoken. Als de saus te dun is kan hij iets afgebonden worden met aardappelmeel.
  • Passeer de saus.
  • Voeg de geblancheerde zeste aan de saus toe.
  • Breng de saus op smaak en monteer hem à la minute op met boter.
    Eend
  • Pareer en assaissoneer de eend.
  • Braad de eend rondom bruin in de boter.
  • Braad de eend verder rosé in de oven bij 200º C ca 15 minuten.
  • Arroseer de eend regelmatig met de braadboter.
  • Laat de eend minimaal 10 minuten rusten.
    Presentatie
  • Leg de eend op een warme schaal giet er iets van de saus omheen geef de rest apart.
  • Garneer de schaal af met een toefje waterkers en partjes uitgesneden sinaasappel.

    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Fazant met zuurkool en ganzenlever
    Kwartel met grotchampignons en oesterzwammen
    Konijn-haasrollade met Madeiragelei
    Springbokfilets, basis recept
    Hertenbiefstuk met meiknolletjes en groene pepers
    Wild zwijnsbiefstuk met roomsaus
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes