Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauw met paprika-saffraansaus (4 pers.)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 rode paprika‘s
2 dl visfond
0,05 g saffraan
1 el rode wijnazijn
2½ el olijfolie
400 g kabeljauwfilet
2 tl tijm
zout
zwarte pepermolen
3 takjes peterselie
2 el boter
aluminiumfolie

Bereiden


  1. Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  2. Paprika‘s ca 10 cm onder hete grill in ca. 10 minuten rondom roosteren totdat schil zwartgeblakerd is.
  3. De visfond met saffraan aan de kook brengen en 10 minuten laten inkoken.
  4. Oven voorverwarmen op 200 °C
  5. De paprika’s monderen. (schil eraf)
  6. Paprika’s in brunoise snijden.
  7. Azijn en 1 eetlepel olie door paprika mengen.
  8. 2 stukken aluminiumfolie bestrijken met olie en de visfilets over folie verdelen.
  9. Vis bestrijken met rest van olie en bestrooien met tijm, zout en peper.
  10. Aluminiumfolie tot pakketjes dichtvouwen en in midden van de oven de vis in ca. 15 minuten laten garen.
  11. Peterselie hakken.
  12. Visfond met paprika aan de kook brengen. ca. 5 minuten in koken.
  13. Op smaak brengen.
  14. Van het vuur af klontjes koude boter door de saus monteren.
  15. De kabeljauwfilets dresseren op bord , de paprikasaus er omheen.
  16. Bestrooien met peterselie.
  17. Serveren met groene tagliatelle en veldsla.

Bereiden: ca. 35 minuten

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken tarbot met yoghurt
Kaeng Khiew Waan van Noorse zalm (4 porties)
Tahoe met garnalen en Chinese paddestoelen
Witlof met vis en kaas ( 4 pers.)
Mejillones consalsa picante
Zalm Veronique

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes