Kabeljauw met paprika-saffraansaus (4 pers.)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
2 rode paprika‘s
2 dl visfond
0,05 g saffraan
1 el rode wijnazijn
2½ el olijfolie
400 g kabeljauwfilet
2 tl tijm
zout
zwarte pepermolen
3 takjes peterselie
2 el boter
aluminiumfolie
Bereiden
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Paprika‘s ca 10 cm onder hete grill in ca. 10 minuten rondom roosteren totdat schil zwartgeblakerd is.
- De visfond met saffraan aan de kook brengen en 10 minuten laten inkoken.
- Oven voorverwarmen op 200 °C
- De paprika’s monderen. (schil eraf)
- Paprika’s in brunoise snijden.
- Azijn en 1 eetlepel olie door paprika mengen.
- 2 stukken aluminiumfolie bestrijken met olie en de visfilets over folie verdelen.
- Vis bestrijken met rest van olie en bestrooien met tijm, zout en peper.
- Aluminiumfolie tot pakketjes dichtvouwen en in midden van de oven de vis in ca. 15 minuten laten garen.
- Peterselie hakken.
- Visfond met paprika aan de kook brengen. ca. 5 minuten in koken.
- Op smaak brengen.
- Van het vuur af klontjes koude boter door de saus monteren.
- De kabeljauwfilets dresseren op bord , de paprikasaus er omheen.
- Bestrooien met peterselie.
- Serveren met groene tagliatelle en veldsla.
Bereiden: ca. 35 minuten
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Vissersbonen met noorse koolvis. (Traditioneel)
Cajun visfrietjes
Sinaasappel-koolvisschotel
Forel in roomsaus
Schelvis met fijne kruiden