Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappel-ovenschotel met broccoli en boursin

Bij kinderen valt niet alles in de smaak, maar dit gerecht bijna altijd wel. Het heeft weinig uitgesproken ingrediënten maar smaakt wel erg lekker. Een voedzame maaltijd voor bijvoorbeeld een gewone donderdagavond.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiding, 30 min in de oven.

Ingrediënten

1 broccoli
600 gram aardappelschijfjes
Ham- of spekreepjes
150 ml room
3 eieren
90 gram Boursin
Geraspte kaas
zout
Peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook deze 5 minuten.
Bak de ham of spekjes kort aan. Eventueel kan dit worden overgeslagen.
Meng de eieren, Boursin en room met een garde. Voeg naar smaak zoet en peper toe.
Verdeel de aardappelschijfjes in twee delen en bedek een ovenschaal met schijfjes, nadat deze is ingevet.
Verdeel de broccoli en ham- of spekreepjes over de eerste laag aan aardappelschijfjes.
Verdeel de overige aardappelschijfjes over de ovenschaal en probeer alle broccoli en ham/spek te bedekken.
Voeg gelijkmatig het megsel van ei, room en Boursin toe aan de ovenschaal.
Voeg naar smaak de geraspte kaas toe en plaats de schaal daarna in een voorverwarmde oven voor 30 minuten.

Soms kies ik ervoor om na 20-25 minuten nog wat extra kaas toe te voegen.

Bron/inzender: Mathieu

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Rode kool-jachtschotel
Gegratineerde veldsla-stampot
Ovenschotel met Chinese kool
Hutspot
Pittige uienschotel met krieltjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes