Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Afrikaanse bobotie (gehaktschotel)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 sneetjes (niet al te vers ) witbrood
6 eetl melk
6 sjalotjes of 2 uien
1 eetl zonnebloemolie
75 gr gedroogde abrikozen
2 eetl geschaafde amandelen
75 gr blanke rozijnen
1 eetl kerriepoeder
1 eetl citroensap
peper en zout
1 ei 1 eetl honing
500 gr rundergehakt
kerstomaatjes als garnering

Bereiden

Week het brood zonder korst in een diep bord in de melk. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel de sjalotjes en snipper ze.
Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde sjalotjes 3 min. Snijd de abrikozen in stukjes.
Hak de geschaafde amandelen iets fijner en voeg ze met de abrikozenstukjes, de rozijnen, kerriepoeder, citroensap, peper en zout bij de sjalotjes en bak nog 2 minuten.
Haal het brood uit de melk en knijp het als het te vochtig is iets uit. Kneed het brood, ei, honing en het sjalottenmengsel door het gehakt.
Leg het gemengde gehakt in een cakevorm of een ovenschaal. Vorm er een langwerpig of iets platter brood van.
Bak de bobotie in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar. Garneer de bovenzijde met halve kerstomaatjes. Serveer er een groene salade en brood of rijst bij.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Manzo brassato (gestoofd rundvlees)
Kebab van rundergehakt
Rendang nangka (6-8 pers.) (Indonesisch)
Gestoofde kalfssucade alla ossobucco
Kalfsschnitzel met parmaham en salie
Engelse rundvleesschotel met ui

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes