Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Eenvoudige en snelle spaghetti

Wekelijks staat dit gerecht op ons menu. Snel, eenvoudig, voedzaam en de kinderen vinden het ook lekker.
Een eenvoudige maar lekkere maaltijd.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

Spaghetti voor 4 personen
1 Cougette
1 teentje knoflook
1 bakje Champignons
1 pakje Heinz Tomato frito (350 gr.)
300 gr gehakt
Gehaktkruiden
Scheutje room
2 theelepeltjes groene pesto
1 scheut olie
Geraspte kaas

Wanneer je ervan uit gaat dat je een flesje room, knoflook, gehaktkruiden, kaas en pesto altijd in huis hebt, kost dit gerecht ongeveer € 1,80 per persoon.

Bereiden

Zet een grote pan met water op en breng dit aan de kook. Snij ondertussen de courgette en de champignons in kleine stukken. Snij de knoflook fijn of pers deze met een knoflookpers. Kruid het gehakt, maar bak deze nog niet. Wanneer je tijd en zin hebt zou je hier ook kleine balletjes van kunnen draaien.

Voeg de olie toe aan de koekenpan en fruit de knoflook aan. Let op dat de knoflook niet aanbrandt, want dat geeft een nare smaak. Voeg het gehakt toe en bak deze goed door. Wanneer het gehakt voldoende gebakken is kan de groente worden toegevoegd. Zodra de groente gaar is kan de tomatensaus worden toegevoegd. Laat het niet koken maar pruttelen en roer het regelmatig door.

Voeg de spaghetti toe aan de pan met water en kook deze. Het aantal minuten is afhankelijk van het soort spaghetti en staat op de verpakking. Roer regelmatig met een vork door de pasta en doe dit ook gelijk aan het begin. Roer ook regelmatig door de pastasaus.

Voeg ongeveer 2 minuten voordat de spaghetti klaar is de pesto door de saus en als laatste het scheutje room. Hierdoor krijgt de pasta een volle romige smaak.
Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de saus in de koekenpan. Meng de pasta met de saus door te roeren of schudden en laat het nog 1 minuut op het vuur staan. Serveer daarna de spaghetti en voeg naar wens de geraspte kaas toe.

Bron/inzender: Mathieu

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Spaghettimet gedroogde tomaat en tonijn.
Spaghetti met braadworstjessaus
Spaghetti metMarsala en kalfsvlees
Pasta met pesto, rosbief en waterkers
Tomatenpesto

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes