Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Worteltjes met romige dillesaus

Gekookte worteltjes met een volle romige dille saus. Heerlijk bijgerecht bij bijvoorbeeld een moot zalm of pangasiusfilet.

Aantal personen: 4

Ingrediënten

600 gram geschrapte worteltjes
20 gr boter
20 gr bloem
2 dl melk
1 dl room
½ kruidenbouillontablet
2 el fijngesneden verse dille
peper

Bereiden

Kook de geschrapte worteltjes in een bodempje water in 15-20 minuten gaar. Maak ondertussen de saus.
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem er ineens aan toe. Laat deze al roerend even gaar worden. Roer beetje bij beetje de melk en de room door totdat er een gladde saus ontstaat. Verbrokkel een halve bouillontablet in de pan en roer het geheel totdat het niet meer zichtbaar is. Voeg de dille toe en breng de saus op smaak met peper. Schep naar eigen inzicht de saus over de worteltjes.

Bron/inzender: Mathieu

Reacties

Kommer (13-11-2020 18:47):
Het was een heerlijk recept Ik snij dr wortels in kleine stukjes

Imke (07-01-2022 17:05):
Dit is de beste saus voor je wortels probeer het

Mark (09-05-2023 18:23):
Goed recept, heerlijke smaak bij wortels. Beter dan mosterdsaus ed.

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Bonte groentewok
Asperges in roomsaus
Roergebakken wilde spinazie
Groente-omelet met tuinkruiden en kaas
Lekkere bijzondere salades (o.a Friseesla, Eikenbladsla, Lolo bionda, Lolo rossa)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes