Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

3 kleuren eierterrinne

Aantal personen: 4

Ingrediënten

150 gr deelblokjes bladspinazie
8 gedroogde tomaten (in olie)
10 eieren
zout
peper
3 eetl olijfolie
100 gr geraspte belegen kaas
2 eetl tomatenpuree
nootmuskaat
100 gr zachte geitenkaas
½ zakje verse bieslook (à 25 gram)

Bereiden

Ontdooi de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing en druk er met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Snijd de tomaten in reepjes. Klop de eieren los met wat zout en peper. Verhit in een grote pan olie en laat hierin al roerend het ei stollen tot een romige massa. Verdeel het roerei in drie porties. Meng door één portie van de geraspte kaas, door de tweede portie de tomatenpuree en de helft van de gedroogde tomaten en door de derde portie de spinazie, de rest van de geraspte kaas, zout en wat nootmuskaat. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een langwerpige cakevorm (24 cm) met bakpapier en schep hierin het spinaziemengsel. Strijk het mengsel glad en verbrokkel hierover de helft van de geitenkaas.
Schep hierop de tweede laag kaasmengsel en strijk dit glad. Strooi de rest van de geitenkaas erover en schep vervolgens het tomatenmengsel als derde laag erover en strijk dit glad. Vouw het bakpapier over de vulling dicht en zet de vorm zodanig in de, met kokend water gevulde, braadslee dat hij voor 3/4 in het water staat. Laat de terrine in ongeveer 45 minuten gaar worden en daarna in de vorm afkoelen. Knip de bieslook fijn, stort de terrine op een platte schaal en garneer deze met bieslook fijn en de rest van de gedroogde tomaten.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Tomaatcroutons met roomkaas
Schuimomelet met tomaten en tuinkruiden
Omelet Paysanne
Tijgerbol met roerei en gerookte zalm
Thaise omelet
Eieren en cocotta

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes