Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappel-tempéschotel

Aantal personen: 6

Ingrediënten

500 gr vastkokende aardappelen
zout
250 gr tempé
4 eetlepels olie
2 grote uien
4 teentjes knoflook
2 theelepels verse gemberwortel
1 eetlepel zoute chilisaus
1 eetlepel zoete sojasaus
peper

Bereiden

Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook ze in water met
wat zout gaar.
Pel de uien en snijd ze fijn.
Pel de knoflook en rasp ze op een fijne rasp (of pers ze uit).
Schil de verse gember en rasp deze.
Snijd de tempé eerst in dunne plakken en dan in kleine blokjes.
Bewaar 1 eetlepel olie en verhit de rest in een wok of diepe pan tot hij
zeer heet is.
Bak de tempé goudbruin.
Schep de blokjes met een schuimspaan uit de olie en laat ze op
keukenpapier uitlekken.
Giet eventueel overgebleven olie weg en verhit de bewaarde olie in de
wok.
Bak de ui, de knoflook en de gember zachtjes tot de ui glazig is en bruin
begint te worden (laat de knoflook niet bruin worden).
Voeg de tempé, de chilisaus, de sojasaus, peper en de aardappelen
toe en roer alles goed door elkaar.
Lekker met zuurkool of een zuurkoolsalade.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gegratineerde aardappelpureemet geitenkaas
Gatto (Italiaanseaardappelschotel)
Lauwwarmeaardappelsalade
Aardappel-ovenschotel II
Romige aardappelpuree
Hete bliksem II

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes