Doe de mix, de extra gist en het water in de broodmachine. Start het programma voor rozijnenbrood. Rooster de hazelnoten en verwijder het bruine laagje. Doe de noten in een zakje en rol ze fijn met een deegrol. Neem na het geluidssignaal het deeg en de kneedhaak uit de machine zonder het programma te onderbreken. Heeft je machine een noten- en rozijnenstrooier, doe dit dan na de tweede kneedtijd (raadpleeg de handleiding van je toestel). Hak het deeg in stukken en meng er het gekonfijt fruit, de rozijnen, de hazelnoten en het citroenraspsel door. Voeg het geheel weer samen tot een bol. Laat het deeg even rusten. Kneed de marsepeinstaaf mals met de handen en maak er een cilinder van. Plaats de deegrol midden op het deeg en rol het middelste gedeelte uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. De uiteinden boven- en onderaan laat je dik. Leg de marsepein op het uitgerolde gedeelte van het deeg en vouw dicht met de dikke uiteinden tegen elkaar. Leg het deeg met de dichtgevouwen flappen naar boven terug in het bakblik. De machine werkt de rest van het programma verder af. Bestuif het brood direct na het bakken met poedersuiker.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |